"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Березовський повинен був отримати 200 мільйонів від продажу активів

Неділя, 31 березня 2013, 11:16

Підприємець Борис Березовський восени 2012 року розпорядився ліквідувати активи кількох контрольованих їм офшорних фондів, у зв'язку з чим очікував надходження коштів у розмірі 200 млн фунтів.

Про це йдеться у матеріалах слідства та юридичній переписці, передає "Лєнта.ру" з посиланням на газету The Sunday Times.

За даними британської газети, російський перевізник "Аерофлот" якийсь час назад з'ясував, що інвесткомпанія Salford Capital Partners в інтересах Березовського з жовтня 2012 року продає його активи.

Буквально через дві години після звістки про смерть підприємця фірма Pinsent Masons, що представляє інтереси "Аерофлоту", звернулася до адвокатів Березовського і зажадала розкрити особистість душеприказчиків.

Реклама:

У наступних електронних листах представники "Аерофлоту" пояснили, що, за їхніми відомостями, Березовський повинен був отримати від трьох фондів 200 мільйонів фунтів, а особистість душеприказчиків потрібна їм, бо ті повинні будуть відповідати за позовами, що були подані до підприємця.

Газета відзначає, що, на думку деяких друзів Березовського, інформація про очікуване надходження великої суми додає більше ваги версії про навмисне вбивство підприємця і позбавляє підстав припущення про самогубство.

"Аерофлот", нагадує газета, протягом декількох років домагався від Березовського і його партнера по бізнесу Миколи Глушкова відшкодування коштів, які бізнесмени викрали в 1990-х роках.

У жовтні 2012 року лондонський суд відхилив один такий позов на суму 720 мільйонів доларів. Тим часом в 2007 році Савеловський суд Москви заочно визнав Березовського винним у шахрайстві і розкраданні у "Аерофлоту" близько 215 мільйонів рублів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: