Міжнародна фінкорпорація назвала перспективні сфери економіки України

Субота, 30 березня 2013, 12:01

Міжнародна фінансова корпорація розглядає в Україні кілька секторів, у розвитку яких найбільше зацікавлена.

Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів глава IFC Цзінь-Юн Цай.

За словами глави IFC, перш за все, необхідно забезпечити значні інвестиції в інфраструктуру, підвищення енергоефективності.

"Мається на увазі не тільки фізичне поліпшення цих секторів, але і в тому числі інституціональне. В цьому випадку буде набагато більш ефективно використовуватися той величезний потенціал країни, про який ми згадували раніше", - говорить він.

Реклама:

Цай зазначив, що в секторі енергоефективності в України існує величезний потенціал для поліпшення як з точки зору нинішньої дуже високою енерговитратності економіки, так і високої вартості енергоресурсів на світових ринках.

Поліпшення ж інфраструктури є одним з безсумнівних пріоритетів для будь-якої держави, тому що від цього безпосередньо залежать не тільки стійкість економіки і якість її зростання, але і якість життя громадян, говорить Цзінь-Юн Цай.

"МФК, маючи величезний досвід реалізації різних інфраструктурних проектів у багатьох країнах, є реальним експертом в цій області. Ми можемо виступати в різних ролях в залежності від умов конкретного проекту. І разом з іншими нашими партнерами залучати набагато більші інвестиції, ніж зараз", - зазначає він.

Але в той же час, підкреслює керівник IFC, самі проекти, як і умови співпраці, "повинна пропонувати українська сторона, від якої і повинна виходити ініціатива".

Аграрний сектор міг би вивести Україну на місце одного з провідних постачальників сільгосппродукції, продуктів харчування на міжнародні ринки, вважає фінансист. На його думку, це навіть могло б сприяти вирішенню глобальної проблеми продовольчої безпеки, яка зараз дуже актуальна для світової спільноти.

Крім того, додає Цзінь-Юн Цай, IFC зацікавлена ​​у розвитку сфери послуг (зокрема, ринку фінансових послуг) і промисловості.

"... Ми хочемо і можемо зробити значно більше для вашої країни, однак все залежатиме від того, які рішення тут будуть прийматися і як вони будуть реалізовуватися", - резюмував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!