З російських фондів акцій "втекли" сотні мільйонів доларів

П'ятниця, 29 березня 2013, 19:49

Відтік коштів з фондів, що інвестують в російські акції, з 21 по 27 березня 2013 року прискорився до 340 млн доларів (0,56% від вартості чистих активів цих фондів).

Про це передають "Ведомости" з посиланням на дані EPFR Global.

На звітному тижні відтік був зафіксований за всіма категоріями фондів, за винятком глобальних.

Відтік з усіх фондів, що інвестують в ринки, які розвиваються (регіональні і диверсифіковані в різних регіонах), за тиждень становив 450 млн доларів, тобто на Росію довелося більше 75% всієї суми, зауважують аналітики "Ренесанс капіталу".

Реклама:

Це самий серйозний відтік з вересня 2011 року, коли на тлі загострення проблем у Греції інвестори очікували другої хвилі кризи.

Фонди всіх ринків, що розвиваються теж переживають не найкращі часи: відтік з збалансованих фондів на цьому тижні становив 802 млн доларів (тижнем раніше - 1,338 млрд доларів).

Великі відтоки фіксують регіональні фонди з фокусом на одну країну - але в інших країнах вони значно менші, ніж в Росії: бразильські втратили 160 млн доларів, китайські - 122 млн доларів, а російські - 235 млн доларів.

Нетто-відтік з Росії з початку року становив 721 млн доларів, нетто-приплив у фонди ринків - 29,3 млрд доларів. Середній відтік з російських фондів за останні 4 тижні досяг 208 млн доларів, констатують аналітики "ВТБ капіталу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: