"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клименко збирається скасувати низку податкових пільг

Четвер, 28 березня 2013, 17:22

Міндоходів планує винести на обговорення з бізнесом питання скасування пільг.

Про це повідомив глава міністерства Олександр Клименко на зустрічі з представниками Американської торгівельної палати, йдеться у повідомленні Міндоходів.

У відомстві повідомили, що не менш важливим напрямом роботи є інвентаризація податкових пільг, яку на даний момент проводить міністерство у складі спеціально створеної для цього урядової комісії.

"Ми маємо намір залишити тільки ті пільги, які дійсно виконують свою стимулюючу функцію. Питання скасування пільг ми плануємо винести на обговорення з бізнесом, у тому числі, в рамках інвестиційної ради, щоб інвестори самі дали оцінку доцільності тих чи інших пільг", - зазначив Клименко.

Реклама:

За його словами, пріоритетним є створення рівних конкурентних умов для бізнесу за рахунок детінізації економіки, боротьби з контрабандою, законодавчого запровадження механізмів контролю за трансфертним ціноутворенням.

Як повідомлялося, щоб отримати додатково 3,5 млрд гривень, податківці пропонують ліквідувати пільги з податку на прибуток, посилити контроль за підакцизними товарами та спростити стягнення податкових боргів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: