Каськів змінив лижного інструктора на людину Юри Єнакієвського

Четвер, 28 березня 2013, 14:38

Британський бізнесмен, який розпочав проект створення технопарків, виявився індусом-киянином, шоу-менеджером і працівником структур Юрія Іванющенка.

Про це пишуть "Наші гроші".

Як зазначає видання, сталося це в Кременчузі, де був влучно підписаний Меморандум про будівництво індустріального парку.

Нагадаємо, Держагентство з інвестицій планує створити таких парків десять штук. Основна логіка: європейські фірми перенесуть своє виробництво до України.

Реклама:

Згідно з релізом Агенства, інвестором будівництва стане компанія "Overseas Merchandising Corporation Ltd." (Лондон) і її президент Хемант Кумар Патак.

Крім того, у матеріалі сказано, що на сайті інформаційно-ресурсного центру до цього часу можна зафіксувати приватне підприємство "Оверсіз мерчендайзінг корпорейшин", яке знаходиться у стані ліквідації.

Заснував його Хемант Патак ще у далекому 1993 році. І так воно й існувало, зі статутним капіталом в одну гривню, доки індієць не створив у Лондоні фірму з ідентичною назвою.

Згідно з британським реєстром народилась вона 21 січня 2011 року, статутний фонд - 20 фунтів стерлінгів. Про всяк випадок нагадаємо, що товариства з обмеженою відповідальністю відповідають за свої зобов’язання у розмірі величини статутного фонду.

Як пише видання, більш цікавим Хемант Кумар Патак є в контексті його вугільного бізнесу. На сайті, який зареєстрований на його ім’я, і що виник лише минулого року, у розділі партнери він вказаний як контактна особа ще однієї британської фірми - Industry east Europe investments Ltd. З адресою: Marata str, 1,Yenakiyevo, Donetsk region.

"Це підприємство є більш відомим дослідникам української новітньої історії. До кінця 2010 року воно було засновником однієї з найвідоміших структур народного депутата Юрія Іванющенка - фонду "Нові технології". Що ж стосується засновників її самої, то тут теж достатньо прозоро.

Британський реєстр вказує, що ними є "Rollexa Limited" та "Pallace Limited". Серед попередніх власників першої - Діана і Ірина Іванющенки, другої - давній бізнес-партнер народного депутата - Іван Аврамов.

Серед бізнес-проектів, якими Хемант Патак ділиться з оточенням, є ще один: будівництво сміттєпереробного заводу в Новій Каховці. Тільки от про свій план індієць розповідав тоді, коли вже 10 га землі під завод віддали. І не йому, а загадково-відомій львівській фірмі – "Львіворгсинтез". Загадкова вона своєю дрогобицькою історією. Три роки тому вона запропонувала збудувати тут сміттєпереробний завод. І вже все майже було вирішено - тільки не склалось, пише видання.

Як зазначається, наступний після неї сміттєвим інвестором, який приїхав з пропозиціями до Дрогобича став іспанець Джорді Сарда Бонвехі. Тобто той самий лижний інструктор, який прославив Україну і Владислава Каськіва у всьому світі. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: