Країни БРІКС не змогли створити спільний банк розвитку

Середа, 27 березня 2013, 18:56

Керівники групи держав БРІКС на своєму саміті в місті Дурбані (Південна Африка) так і не досягли 27 березня поступу у створенні нового власного банку розвитку.

Цей банк мав би стати для цих країн суперником таким установам, як Світовий банк чи Міжнародний валютний фонд, у яких вирішальну роль відіграють розвинені держави Заходу, передає "Радіо свобода".

Як заявив президент Південноафриканської Республіки Джейкоб Зума на закінченні дводенного саміту, країни-члени угруповання: Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південна Африка – домовилися про створення такого банку у принципі, але для узгодження подробиць потребуватимуться подальші переговори.

Після проголошеної ще на минулорічному саміті ідеї створити цей банк сподівалися, що на нинішній зустрічі цей інфраструктурний фонд на 50 мільярдів доларів започаткують офіційно.

Реклама:

Але, за словами дипломатів, досі керівники п’яти держав не змогли дійти згоди щодо конкретних коштів, які мають передати цьому банкові, принципів розподілу цих коштів чи навіть щодо місця, де він мав би базуватися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!