Влада залучила Світовий банк і аудиторів для "покращення" інвестклімату

Середа, 27 березня 2013, 17:53

Мінекономрозвитку створило робочу групу щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні.

Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов, передають "Українські новини".

"Міністерство створило спеціальну робочу групу, яка займеться поліпшенням інвестиційного клімату в країні. Для розробки відповідної програми будуть залучені фахівці Світового банку, а також провідної міжнародної аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers", - зазначив він.

За словами міністра, реалізація такої програми дозволить Україні увійти у першу сотню країн міжнародного рейтингу Doing Business за простотою ведення бізнесу.

Реклама:

"Створено спеціальну робочу групу, яка займатиметься виключно програмою Doing Business. Вже приїхали представники Світового банку, які будуть проводити моніторинг", - сказав Прасолов.

Він додав, що програма дерегуляції вже практично відпрацьована і скоро буде винесена на розгляд спеціальної робочої групи.

Програма дерегуляції, за словами міністра, містить 10 ключових напрямів, які допоможуть поліпшити позиції України в рейтингу Doing Business.

Як повідомлялося, нещодавно заступник директора ЄБРР в Україні Грем Хатчинсон заявив, що відсутність впевненості в захисті своїх капіталовкладень і нестабільність українського ринку найчастіше відлякують інвесторів від приходу в Україну.

Незважаючи на те, що Україна поліпшила в рейтингу Doing Business-2013 свою позицію на 15 пунктів, укладач рейтингу - IFC - також розділяє побоювання ЄБРР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: