"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Кабміні хочуть індексувати пенсії не нижче інфляції

Середа, 27 березня 2013, 11:16

Прийняття закону щодо індексації пенсій дозволить удосконалити порядок призначення та індексації пенсій, забезпечити соціальну справедливість.

Про це заявив прем’єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабміну.

"Законопроектом пропонується удосконалити порядок щорічного перерахунку раніше призначених пенсій шляхом збільшення заробітної плати, з якої призначена (перерахована) пенсія, на коефіцієнт, який відповідає не менш як 20% зростання середньої заробітної плати порівняно з попереднім роком, але не менше росту інфляції. Це означатиме суттєве збільшення пенсій", - зазначив Азаров.

За його словами, прийняття законопроекту дозволить удосконалити порядок призначення та індексації пенсій, забезпечити соціальну справедливість: рівні умови індексації пенсій незалежно від закону, за яким вони призначені.

Реклама:

"Реалізація такого механізму, у зв’язку із зростанням середньої заробітної плати по Україні, з якої сплачено страхові внески, потребує в 2013 році видатків на суму 2,141 млрд гривень, які передбачені в бюджеті Пенсійного фонду на 2013 рік", - підсумував глава уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!