Азаров пообіцяв бюджетникам зарплатне покращення

Середа, 27 березня 2013, 10:43

З 1 січня 2013 року посадові оклади працівників бюджетної сфери підвищуються.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабміну.

За словами Азаров, підвищаться всі посадові оклади працівників бюджетної сфери.

"Одночасно ми продовжуємо відновлення диференціації в оплаті праці працівників за 1-5 тарифними розрядами Єдиної тарифної сітки. "Зрівнялівки" більше не буде.

Реклама:

У цілому підвищення отримають майже 3,5 млн працівників освіти, культури, охорони здоров’я, соціальної сфери та інших бюджетних галузей", - заявив глава уряду.

Крім того, прем'єр зазначив, що всі бюджетними отримають перерахунок за січень-березень цього року, виходячи із нових розмірів посадових окладів.

"Посадовий оклад провідного бібліотекаря та вчителя вищої категорії збільшиться приблизно на 167 гривень порівняно з окладом, встановленим раніше, лікаря-терапевта вищої категорії - на 179 гривень", - зауважив Азаров.

За словами прем’єра, з метою підвищення рівня мотивації до праці працівників системи екстреної медичної допомоги з 1 жовтня 2013 року їм встановлюються дві надбавки: за особливі умови праці та за особливий характер праці - у розмірі до 20% посадового окладу (ставки заробітної плати) кожна.

Також, Азаров зазначив, що раз на рік їм буде виплачуватися матеріальна допомога в розмірі одного посадового окладу (ставки заробітної плати) для вирішення соціально-побутових питань.

Як відомо, за даними Держстату, реальна зарплата в Україні в лютому 2013 року збільшилася на 1,5% порівняно з січнем цього ж року, а в порівнянні з лютого 2012 року зросла на 8,7%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: