Найбільший банк США підозрюють у "відмиванні грошей"

Середа, 27 березня 2013, 09:42

Федеральна резервна система наказала одному з найбільших банків США - Citigroup - підвищити ефективність заходів щодо запобігання відмивання грошей.

Про це йдеться в постанові ФРС, пишуть "Вести".

Як повідомляється, регулятор знаходить нинішні методи внутрішнього контролю Citi недостатньо ефективними.

"Протягом 60 днів після публікації постанови банківська група Citigroup має надати результати аналізу ефективності програми щодо відповідності вимогам в області управління ризиками і запропонувати заходи для її підвищення", - йдеться в постанові.

Реклама:

У плані Citigroup повинні будуть бути вказані джерела фінансування робіт і описані ресурси, необхідні для реалізації програми з управління ризиками, а також заходів щодо дотримання всіх необхідних ФРС стандартів.

У минулому році Комітет Сенату США з розслідування у сфері національної безпеки опублікував доповідь з доказами того, що HSBC протягом багатьох років порушував законодавство США з протидії відмиванню грошей.

Наприклад, співробітники допускали багатомільярдні перекази грошей з мексиканських відділень в США без повідомлення від цього регуляторів. Так у 2007-08 роках було незаконно переведено у готівку та переведено близько 7 млрд доларів. Крім цього через рахунки банку проходили кошти з Саудівської Аравії та Бангладеш, які йшли на підтримку терористичних осередків.

Банк також перекладав оплату за поставки іранської нафти, що порушує санкції, накладені Вашингтоном на Тегеран.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: