Тарифи на компослуги для населення не зростатимуть - Темник

Вівторок, 26 березня 2013, 10:11

Тарифи на житлово-комунальні послуги для населення не зростатимуть.

Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник на прес-конференції, що пройшла в Будинку уряду, передає прес-служба Кабміну.

"Тарифи для населення не зростатимуть. Це принципова позиція президента і уряду. А для того, щоб підприємства житлово-комунальної галузі не були збитковими, уряд передбачив в державному бюджеті 5,1 млрд гривень. На погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого постачання і водовідведення", - сказав міністр.

Темник наголосив, що міністерство веде роботу щодо створення нормативної бази, яка дозволить формувати тариф з врахуванням інвестиційної складової, яка буде складати 15%.

Реклама:

"Тоді, коли в тарифі буде закладена інвестиційна складова за рахунок зменшення собівартості, інвестор буде зацікавлений впроваджувати інвестиційну програму чи то в сфері теплопостачання, чи централізованого водопостачання та водовідведення. Ця складова тарифу не впливатиме на зростання тарифу для населення. Вона формуватиметься за рахунок енерго- та ресурсозбереження",- пояснив міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: