"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Глава Міндоходів визначився зі свитою

П'ятниця, 22 березня 2013, 13:12

На засіданні Кабміну 20 березня була затверджена нова структура міністерства, а міністр подав подання на своїх заступників.

Про це пише Forbes.ua з посиланням на джерела, близькі до керівництва Міністрества доходів та зборів.

Як пише видання, процедура призначення заступників міністра проходить наступним чином: Клименко спочатку подає їх кандидатури прем'єр-міністру, той їх затверджує і відправляє на узгодження президенту.

За словами двох джерел, близьких до керівництва Міндоходів, у Клименка буде три заступники: перший буде курирувати митницю, другий займеться адмініструванням податків, ще один буде управляти апаратом.

Реклама:

Першим заступником Клименко, швидше за все, стане нинішній заступник голови митної служби Степан Дериволков. Його призначення на цю посаду обговорюється вже близько місяця. У Міндоходів він візьме на себе усі питання, пов'язані з митницею.

Дериволкова називають людиною екс-голови митної служби Ігоря Калєтніка, пише видання.

Замміністром, який займеться адмініструванням податків, за словами джерел Forbes, має стати Андрій Ігнатов. Раніше він вже працював з Клименко: в Податковій службі він був його заступником і відповідав за департаменти оподаткування юридичних та фізичних осіб, погашення податкового боргу, боротьби з відмиванням доходів.

Хто займе посаду зама-керівника апарату - поки невідомо. Джерела у відомстві тільки уточнюють, що в його обов'язки входитиме підбір персоналу і подальша реорганізація міністерства, а це вже немало.

У центральному апараті нового міністерства, згідно з постановою Кабміну про реорганізацію, будуть працювати, 244 тис чоловік.

Джерела Forbes в міністерстві стверджують, що податкова міліція поки буде трансформована в окремий великий департамент.

Чисельність співробітників в її центральному апараті планують скоротити в 2 рази - до 144 чоловік. Поки начальником податкової міліції залишається Андрій Головач.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: