Apple підозрюють у неконкурентній поведінці

П'ятниця, 22 березня 2013, 11:59

Регулюючі органи ЄС прийняли на перевірку контракти, які пропонуються європейським користувачам в комплекті з iPhone.

Про це пишуть "Вести" з посиланням на The New York Times.

Як повідомляється, перевірку викликали скарги деяких операторів зв'язку, які стверджують, що пропозиція Apple душить конкуренцію.

The New York Times пише, що жодної офіційної скарги подано не було, однак група європейських операторів зв'язку надала інформацію про свої контракти з Apple на розгляд антимонопольної комісії ЄС.

Реклама:

За словами джерела, на даний момент розглядаються контракти американського гіганта із стільниковими операторами Франції, але участь інших країн у цьому питанні не виключається.

У заяві антимонопольної комісії ЄС, яка стежить за дотриманням відповідних правил на території всіх 27 країн, говориться, що орган дійсно отримав дані про контракти Apple з стільниковими операторами.

Однак чиновники пояснили, що формально розслідування ще не розпочато, оскільки комісія не може приступити до дій до того моменту, поки не отримає офіційну скаргу про неконкурентну поведінку.

Представники ж Apple стверджують, що де б компанія не вела бізнес, вона завжди дотримується регіональних законів. І на території ЄС Apple не зраджує своєму принципу, додали вони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!