Азаров розширив повноваження "Укрзалiзницi" щодо зовнішніх позик

П'ятниця, 22 березня 2013, 11:26

Кабмін розширив повноваження "Укрзалiзницi" iз органiзацiї зовнiшнiх позик, зокрема, залучення юридичних радникiв та рейтингових агентств, що необхiдно для дебютного випуску єврооблiгацiй.

Про це йдеться у постанові Камбіну вiд 20 березня, опублікованому на сайті.

Згідно із постановою, на "Укрзалiзницю" покладено функцiю iз залучення юридичних радникiв, банкiв, iнших фiнансових установ, фiнансових консультантiв, виконання роботи з мiжнародними рейтинговими агентствами i залучення iнших осiб, послуги яких необхiднi для здiйснення позик.

Крім того, "Укрзалiзниця" вiдтепер також має визначати єдину полiтику здiйснення позик залiзницями та пiдприємствами, координувати їхню дiяльнiсть у сферi позик; безпосередньо брати участь у реалiзацiї такої дiяльностi, зокрема на мiжнародних ринках капiталу.

Реклама:

Як відомо, "Укрзалізниця" планувала випустити єврооблігації на 1 млрд доларів ще в 2012 році.

На тендері в березні 2012 року п'ять українських залізниць (Одеська, Південно-Західна, Львівська, Придніпровська та Південна) вибрали банк Morgan Stanley андеррайтером випуску паперів на суму 775 млн доларів.

Планувалося випустити облігації строком на п'ять років зі ставкою 12% річних. Гроші необхідні монополії для модернізації інфраструктури та оновлення рухомого складу.

У 2012 році "Укрзалізниці" так і не вдалося випустити папери. Умови на зовнішніх ринках були несприятливими для розміщення. Крім того, для вдалого випуску треба було дочекатися випуску суверенних єврооблігацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!