Проект реставрації театру кума дружини Януковича коштує 6 мільйонів

П'ятниця, 22 березня 2013, 09:14

Обласне об’єднання кап будівництва Донецька уклало угоду з ТОВ "ВСА-Строй" на розробку проекту реставрації і реконструкції КП "Донецький національний академічний театр опери та балету ім. А.Б.Солов’яненка".

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становила 3,56 млн гривень.

Як зазначається, першу угоду на розробку документації з ТОВ "ВСА-Строй" Анатолія Москвича було укладено за результатами відкритих торгів у червні 2012 року, роботи оцінили в 4,31 млн гривень. У межах виділених облрадою коштів фірма вже виконала проектно-вишукувальні роботи на загальну суму 2,74 млн гривень.

Реклама:

"Цього разу тендер провели за неконкурентною процедурою "закупівля у одного учасника", посилаючись на необхідність у проведенні додаткових робіт через непридатний для експлуатації стан частини приміщень театру", - пише видання.

Згідно з тендерною документацією, сьогодні фасад та архітектурні деталі театру деформовані, мають пошкодження та відшарування, фундамент та покрівля споруди знаходиться в незадовільному стані, також необхідний капітальний ремонт систем опалення, енерго-, водопостачання, каналізації та вентиляції, а система кондиціювання відсутня.

Окрім того брак часу для організації відкритого конкурсу обґрунтовують дорученням президента Віктора Януковича щодо надання державної підтримки для реконструкції і реставрації театру, згідно з яким проектні роботи необхідно закінчити до кінця травня 2013 року, повідомляє видання.

"Розробку проекту оновлення театру фінансують з обласного бюджету", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, художній керівник Донецького театру опери й балету Вадим Писарев є давнім другом родини Януковичів, окрім того дружина президента Людмила Янукович є хресною матір’ю дочки Писарева.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!