ЄБРР може дати гроші для портів, але на умовах концесії

Четвер, 21 березня 2013, 18:59

Банківський сектор готовий профінансувати розвиток українських морських портів на умовах концесійних договорів.

Про це заявив в ході круглого столу представник Європейського банку реконструкції та розвитку Андрій Цокол, передає УНІАН.

"ЄБРР працює в Україні вже 20 років і активно фінансує транспортну галузь. І, безумовно, готові розглядати нові проекти, щоб наростити інвестиції в портовий сектор", – зазначив Цокол.

На його думку, залучення інвестора для реалізації великого модернізаційного проекту на умовах відкритого конкурсу дозволяє державі вибрати кращу пропозицію.

Реклама:

"Напрямок реформи портової галузі вибрано правильно, за прикладом державно-приватного партнерства. І у ЄБРР є своя політика щодо фінансування таких проектів. Вона припускає, що банк повинен бути залучений в проект ще на початковому етапі – при організації концесійного конкурсу, підготовці тендерної документації", - сказав Цокол.

Як повідомлялося, за розпорядження Кабміну від 4 березня, уряд вирішив реорганізувати 18 морпортів, ДП "Дельта-Лоцман" та судноплавну компанію "Керченська поромна переправа", виділивши з них стратегічні об'єкти інфраструктури для створення на їх базі ДП "Адміністрація морських портів".

Нагадаємо, у листопаді 2012 року уряд розширив перелік об'єктів права держвласності, які можуть надаватися в концесію, внісши до нього всі  18 морських торгових портів України.

Як писала "Економічна правда", син діючого президента Олександр Янукович контролює такі порти: Іллічівський, "Южний" та Ялтинський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: