Азаров виділив більше 700 мільйонів на ЧАЕС

Четвер, 21 березня 2013, 12:30

Кабмін виділив з держбюджету 728 мільйонів для підготовки до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС.

Про це йдеться у постанові №166 Кабміну від 20 березня, опублікованій на сайті КМУ.

Як зазначається у документі, бюджетні кошти використовуються з метою продовження здійснення заходів, розпочатих відповідно до Загальнодержавної програми зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему.

Згідно з постановою, на підтримку у безпечному стані першого, другого й третього енергоблоків ЧАЕС та сховища відпрацьованого ядерного палива будуть витрачені 488,467 млн гривень, ще 19,26 млн гривень виділять на виведення з експлуатації та частковий демонтаж окремих систем і елементів енергоблоків.

Реклама:

"Для здійснення організаційно-технічних заходів з управління, експлуатації, технічного обслуговування, ремонту систем, що забезпечують життєдіяльність ЧАЕС та забезпечення контролю за станом ядерної та радіаційної безпеки будуть виділені 149,580 млн гривень", - йдеться у постанові.

Крім того, уряд планує виділити 52,552 млн гривень на створення на промисловому майданчику ЧАЕС інфраструктури для поводження з відпрацьованим ядерним паливом та радіоактивними відходами, 15,576 млн гривень - на вивільнення від ядерного палива енергоблоків та 2,835 млн гривень - на розробку проектів, необхідних для припинення експлуатації ЧАЕС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!