"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінінфраструктури призначило головного по морських портах

Четвер, 21 березня 2013, 09:23

У Мінінфраструктури офіційно оголосили про створення адміністрації морських портів.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, наказ про створення ДП "Адміністрація морських портів" був підписаний 19 березня.

Заступник міністра інфраструктури Дмитро Демидович заявив, що начальник Одеського морського торговельного порту Юрій Васьков призначений в.о. голови цієї структури.

Реклама:

Васьков зазначив, що буде поєднувати роботу в порту і АМП до червня, коли адміністрація буде остаточно сформована, пише видання.

Як повідомлялося, до складу ДП увійдуть 18 портів, ДП "Дельта-Лоцман" та судноплавна компанія "Керченська поромна переправа".

Під час круглого столу "Стратегія морських портів України: точки зростання галузі" Демидович заявив, що до 2017 року портам потрібно залучити 25 млрд гривень приватних інвестицій.

"Керівництво АМП займеться реформою галузі та залученням інвесторів: закон "Про морські порти" (прийнятий у травні 2012 року) дозволяє оренду або концесію портових причалів строком до 49 років, - йдеться у матеріалі.

В Україні рівень повернення інвестицій може бути високим, вважає керівник практики в транспортному секторі та партнер PricewaterhouseCoopers Джуліан Сміт.

"Але є багато ризиків: наприклад, політичних, ризик втрати об'єкта концесії в результаті розбіжностей, обов'язок концесіонера платити фіксований концесійний платіж при змінних доходи. Крім того, АМП не має досвіду в управлінні механізмом концесії", - додав Сміт.

Представник ЄБРР Андрій Цокол заявив, що банк готовий брати участь в проектах українських портів, але тільки за умови допуску ще на етапі формування умов концесійного конкурсу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!