Влада Кіпру захистить іноземні вклади

Четвер, 21 березня 2013, 08:56

Депозити іноземних вкладників в кіпрських банках будуть захищені.

Про це заявив заступник голови Центробанку Кіпру Евдокімос Ксенофонтос після наради у президента Нікоса Анастасідіса, пишуть "РИА Новости" з посиланням на Кіпрське агентство новин.

Нинішнє положення може бути виправлено, сказав він.

"Ми можемо це зробити. Трійці доведеться змиритися. Ми повинні бути готові йти на жертви, і це відноситься до кіпрським вкладників. Але ми не можемо зробити це з іноземними вкладниками, які довірили нам (гроші). Це було б крадіжкою", - сказав замглави ЦБ.

Реклама:

Як зазначається, 20 березня телеканал Mega повідомив, що після безрезультатних переговорів з трійкою і Росією уряд Кіпру має намір повернутися до первісного сценарію податку на вклади. Однак "стрижка" торкнеться тільки сум, що перевищують 100 тисяч євро, і разовий податок на них буде менше раніше запропонованих 9,9%.

Крім цього новий план передбачає створення "хорошого" і "поганого" банків.

У "хороший" будуть переведені депозити до 100 тисяч євро і обслуговувані кредити, а в поганий - депозити вище 100 тисяч євро і необслуговувані кредити. Мета - провести санацію "поганого" банку протягом шести місяців.

Крім цього передбачається зібрати 3 млрд євро із страхових фондів і продати Cyprus Popular Bank, другу за величиною банківську групу Кіпру, яка працює під брендом Laiki. Від продажу банку влада має намір виручити 3 мільярди євро, повідомляє телеканал.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: