"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄК знову просить Київ вiдкликати заявку про тарифні позиції

Середа, 20 березня 2013, 15:04

Брюссель знову закликає Київ вiдкликати заявку про перегляд тарифних позицiй у рамках СОТ та перераховує низку необхiдних заходiв в економiчнiй сферi.

Про це йдеться в доповiдi щодо України, яку було зроблено за результатами аналiзу виконання Європейської полiтики сусiдства за 2012 рiк, передає "Інтерфакс-Україна".

"Утриматися вiд введення протекцiонiстських заходiв, таких як мита на транспортнi засоби, що потенцiйно йдуть урозрiз iз зобов'язаннями у рамках СОТ, а також вiдкликати повiдомлення щодо перегляду своїх зобов'язань у СОТ", - йдеться в документi.

В ЄК також говорять про необхiднiсть активiзувати боротьбу "з конфлiктом iнтересiв та корупцiєю, зокрема у судовiй системи, i для полiпшення бiзнес-клiмату".

Реклама:

Крiм того, Єврокомiсiя також вважає за необхiдне "повернути назад те, що вiдбулося в 2012 роцi у сферi державних закупiвель та прозоростi бюджету, розробити та розпочати здiйснення державної стратегiї управлiння фiнансами; розширити сферу компетенцiї Рахункової палати та внести поправки до закону про державну службу, датованого листопадом 2011 року, вiдповiдно до норм ЄС".

У доповiдi також йдеться про створення "макроекономiчних рамок, якi сприяли б вiдновленню пiдтримки МВФ, а також необхiдностi "вирiшити такi питання, як фiнансова стiйкiсть в енергетичному секторi".

Крiм того, Україну закликають виконати свої зобов'язання, взятi у рамках договору про Енергетичне спiвтовариство (як це зазначено в угодi про асоцiацiю та порядок денний асоцiацiї).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!