"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Парламент Кіпру відхилив "депозитний" закон, а Росія гроші поки не дає

Середа, 20 березня 2013, 12:13

Парламент Кіпру відхилив законопроект, що передбачає введення податку на депозити, а міністри фінансів Росії і Кіпру поки не домовилися про умови допомоги країні.

Введення податку було умовою отримання фінансової допомоги від ЄС і МВФ, передає ВВС.

Згідно із законопроектом, з депозитів, на яких зберігаються 20-100 тисяч євро, повинні були списати 6,75% від суми, для більш великих вкладів був передбачений податок в 9,9%.

"Переговори продовжаться в іншому місці",- заявив глава Мінфіну Кіпру Міхаліс Сарріс після півторагодинної зустрічі з російським колегою Антоном Сілуановим.

Реклама:

Як повідомили російські агентства з посиланням на неназвані джерела, Міхаліс Сарріс попрямував на переговори з першим віце-прем'єром Росії Ігорем Шуваловим.

За інформацією видання Wall Street Journal, делегація Кіпру приїхала на переговори до Москви, щоб попросити кредит у розмірі кілька мільярдів доларів в обмін на частку в своїх банках і енергетичних активах.

Кіпр також просить відстрочити на п'ять років виплати за кредитом, виданом в 2011 році на суму 2,5 млрд євро (приблизно 3,3 млрд доларів), і знизити рівень процентних ставок.

Росія дала зрозуміти, що питання про реструктуризацію кіпрського боргу може бути вирішено позитивно лише в тому випадку, якщо країни ЄС будуть координувати з Москвою свої дії з порятунку економіки Кіпру, де тисячі росіян тримають свої кошти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: