"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кіпр знову переніс розгляд податку на вклади

Вівторок, 19 березня 2013, 19:33

Екстрене засідання кіпрського парламенту, на якому має бути розглянуто законопроект, що вводить податок на банківські вклади, перенесено повторно.

Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Cyprus Broadcasting Corporation.

Як зазначається, засідання має відбутися у середу. Раніше голосування вже відкладалося з понеділка на вівторок.

Згідно із повідомленням агентства Bloomberg, міністр оборони Кіпру Фотіс Фотіу вже згадував в інтерв'ю грецькому телеканалу Skai TV, що парламентське голосування з питання про введення одноразового податку на депозити в банках країни може бути знову відкладено.

Реклама:

За даними агентства, адміністрація президента Кіпру підтвердила лише, що глава країни Нікос Анастасіадіс проведе у середу зустріч з лідерами партій.

Міністри фінансів країн єврозони в понеділок, 18 березня, ввечері виступили із заявою, що тягар одноразового збору не повинні відчути дрібні вкладники.

Попередньо погоджений план передбачає, що особи, які мають до 100 тисяч євро на банківських рахунках, будуть платити менше 7%. Кіпрські законодавці зосереджують увагу на депозитах з сумами понад 100 тисяч євро, з яких планують стягнути 9,9%.

Вкладники отримають відповідні списаним сумам частки в банківському капіталі.

Як відомо, рішення про стягнення податку з депозитів резидентів та нерезидентів банків Кіпру прийняли на позачерговій нараді Єврогрупи уранці 16 березня. Податок був одним з обов'язкових умов отримання країною фінансової допомоги від міжнародних кредиторів на суму в 10 млрд євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: