Україна залучатиме приватний бізнес в портову галузь - Вілкул

Вівторок, 19 березня 2013, 15:01

Україна має намір залучати приватний бізнес у розвиток портової галузі.

Про це повідомив віце-прем'єр Олександр Вілкул на міжнародній конференції "Україна - погляд зсередини" у Відні, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, на сьогодні Україна веде переговори з однією провідною у світі круїзною компанією про розвиток пасажирських портів на Чорному морі.

"У нас, з точки зору розвитку пасажирських перевезень - залучення великих круїзних лайнерів, - великий потенціал. Це, звичайно, Одеський регіон і Крим: Ялта, Севастополь, - ось ключові точки, які могли б бути цікавими великим іноземним круїзним компаніям", - уточнив віце-прем'єр.

Реклама:

За його словами, кількість суднозаходів круїзних лайнерів в Україну зростає в останні роки.

"Але можна і потрібно вивести це на новий рівень", - підкреслив Вілкул.

Він нагадав, що, відповідно до затвердженої стратегії розвитку реформування портової галузі, за державою будуть залишатися гідротехнічне спорудження та акваторії.

Як повідомлялося, у листопаді 2012 року уряд розширив перелік об'єктів права держвласності, які можуть надаватися в концесію, внісши до нього всі  18 морських торгових портів України.

Як писала "Економічна правда", син діючого президента Олександр Янукович контролює такі порти: Іллічівський, "Южний" та Ялтинський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: