"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров вважає, що краще проводити модернізацію українських НПЗ

Вівторок, 19 березня 2013, 14:44

Азаров вважає, що замість введення мит на імпорт нафтопродуктів, краще проводити модернізацію українських НПЗ.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на прес-конференції.

"Ми поставили завдання в програмі активізації економіка обов'язкового запуску нафтопереробних підприємств. Всі вони приватизовані, всі вони в приватних руках знаходяться, тому їх робота або не робота - це перш за все бізнес інтерес господаря цього заводу", - сказав він.

За його словами, створилися такі умови, при яких завезення світлих нафтопродуктів в Україну вигідніше, ніж переробка нафти підприємствами.

Реклама:

"Тут можна нашим господарям зробити закид, так як вони не займалися модернізацією, тобто придбали заводи ще радянського рівня, випускають ці заводи стандарт досить низького палива. Ось і виходить, що переробка на наших підприємствах - неефективна", - зазначив прем'єр.

На його думку, потрібно вкладати гроші в модернізацію підприємств і виробляти рентабельний бензин.

Як повідомлялося, за словами міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького, Одеський нафтопереробний завод планує відновити роботу 29 березня 2013 року.

Як відомо, 5 березня 2013 року група СЄПЕК і НК "Лукойл" підписали угоду про купівлю-продаж ПАТ Лукойл - Одеський НПЗ.

У результаті угоди, СЄПЕК придбає 99,6% акцій НПЗ. Очікується, що операція буде закрита до 1 червня 2013 року, після виконання сторонами низки попередніх умов.

Холдинг СЄПЕК ("Східно-європейська паливно-енергетична компанія") був створений на зміну групі "Газ Україна 2009" та об'єднав всі енергетичні активи її основного акціонера Сергія Курченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!