"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Чиновники витратять на таксі майже 100 мільйонів

Вівторок, 19 березня 2013, 11:21

З початку 2013 року у "Віснику державних закупівель" розміщено інформацію про 92 тендери держустанов на послуги з пасажирських перевезень легковими автомобілями у 2013 році на суму 97,9 млн гривень.

Йдеться про вже укладені угоди, а також ті замовлення, котрі ще проходять тендерні процедури, передають "Наші гроші".

Разом з тим, в "ВДЗ" немає даних про орендні угоди, вартість яких була меншою від 100 тис гривень.

Лише третина замовників - 38 - у конкурсній документації чітко прописали марку бажаного автомобіля. Ще 13 вказали його клас, з них 10 становили представницькі автомобілі. Такими, наприклад, має бути рівно половина з 90 транспортних засобів, орендованих на цей рік НАК "Нафтогаз України".

Реклама:

Найдорожчим з розрахунку вартості оренди однієї автівки наразі є замовлення Міністерства фінансів: 10 авто марки Mercedes і Volkswagen обійдуться в середньому по 597 тис гривень за одиницю.

Найбільше чиновники орендують Toyota Camry (55 шт), Opel Omega (30 шт), та по 17 штук Merсedes-Benz і позашляховиків.

Нагадаємо, чинна постанова уряду "Про економію державних коштів" забороняє органам державної влади та інших державних органів, підприємств, установ та організацій, які використовують кошти бюджету, купувати автомобілі окрім транспортних засобів спеціального призначення.

Разом з тим ця постанова не забороняє оренду транспортних засобів.

Прем’єр-міністр Микола Азаров у грудні 2011 року обіцяв заборонити чиновникам орендувати автівки за бюджетний кошт. Однак відповідне розпорядження, що з’явилося у жовтні 2012 року, лише заборонило купувати й орендували легкові автівки "у разі незатвердження (непогодження) річних фінансових планів у встановленому порядку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!