"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський мільярдер не зміг відсудити у готелю "Україна" десятки мільйонів

Вівторок, 19 березня 2013, 09:59

ТОВ "Комерційна компанія" програло в суді позов, у якому вимагало повернути йому кошти, які ЗАТ "Готель "Україна" отримало за банківськими вкладами в якості відсотків.

Про це свідчить постанова Вищого господарського суду, передають "Наші гроші".

У серпні 2012 року "Комерційна компанія" звернулася до ліквідаційної комісії із заявою про визнання її кредитором на суму 90,13 млн гривень.

Вона обґрунтовує свої вимоги тим, що є учасником ЗАТ "Готель "Україна" з часткою у 50% та при його створенні внесла 108,5 млн гривень до статутного фонду.

Реклама:

За даними компанії, у подальшому ці гроші були внесені готелем на депозитні рахунки, за якими протягом 2005-2012 років були отримані відсотки у розмірі 80,95 млн гривень.

Крім того, у зв’язку із прийняттям судом рішення про ліквідацію ЗАТ "Готель "Україна" кілька депозитних договорів на звернення готелю були достроково припинені, внаслідок чого банк утримав 9,18 млн гривень, які "Комерційна компанія" також не отримала.

Повернення цих грошей і добивалася фірма.

У жовтні і грудні 2012 року фірма отримала відмови в задоволенні позову у Господарському суді Києва і Київському апеляційному госпсуді.

Свої рішення вони мотивували тим, що договори за депозитами не містять жодних зобов’язань перед фірмою і ТОВ взагалі не є стороною договору.

Наприкінці лютого 2013 року ці рішення залишив в силі Вищий господарський суд.

Поза тим "Комерційна компанія" вже за іншим позовом добивалася визнати незаконним дії ліквідаційної комісії щодо припинення ЗАТ "Готель "Україна".

Однак, Вищий господарський суд, як і суди попередніх інстанцій, також вказав на відсутність підстав для задоволення позову.

Нагадаємо, ЗАТ "Готель "Україна" у 2004 році заснували Фонд держмайна і ТОВ "Комерційна компанія" (належить ЗАТ "Національна резервна корпорація" російського мільярдера Олександра Лебедєва і кіпрській компанії Blunts Trading Limited).

Cтатутний капітал ЗАТ "Готель "Україна" становив близько 40 мільйонів доларів: компанія Лебедєва внесла 21,5 млн доларів, Фонд держмайна – майновий комплекс готелю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: