Фірма "Юри Єнакіївського" довела до банкрутства держпідприємство

Вівторок, 19 березня 2013, 09:26

Фірма "Ставр", яка входить в орбіту "регіонала" Юрія Іванющенка і почесного консула Болгарії в Україні Івана Аврамова, за допомогою "сміттєвих акцій" довела до банкрутства держпідприємство "Антрацит".

Про це передають "Наші гроші" з посиланням на "Ділову столицю".

Господарський суд Луганської області минулого тижня ввів процедуру розпорядження майном на держпідприємстві "Антрацит", яке перебуває у віданні Міненерговугілля.

Це стало наслідком позову ТОВ "Ставр", яке пред’явило "Антрациту" претензії на загальну суму 36,5 млн гривень.

Реклама:

Цей борг утворився у 2008 році, коли єнакіївська фірма уклала з держпідприємством договір купівлі-продажу цінних паперів.

Тоді "Ставр" продав "Антрациту" акції, які прийнято називати "сміттєвими" (папери підприємств, які не забезпечені жодними цінними активами і використовуються для мінімізації податків).

Серед них були акції нікому не відомих ВАТ "Східні енергопостачальні мережі", ВАТ "Укрнафтогазгеологія", ЗАТ "Укренергоатом", ВАТ "Центрметалургкоксохім", за які "Антрацит" зобов’язався виплатити цілком реальні 27,7 млн гривень.

Ці гроші так і не були виплачені, і на початку 2011 року "Ставр" подав позов до суду з вимогою стягнути з держпідприємства борг із відсотками і інфляційними начисленнями.

Торік було відкрито провадження щодо примусового стягнення цього боргу, яке закінчилося безрезультатно.

А вже 9 січня 2013 року з подачі все того ж "Ставра" Господарський суд Луганської області розпочав банкрутство "Антрацита".

Цей процес стартував дуже вчасно, оскільки за тиждень до цього втратив чинність мораторій на банкрутство підприємств паливно-енергетичного комплексу, державна доля в яких перевищує 25%.

А вже 19 січня 2013 року вступив в силу закон, який відновив дію цього мораторію.

Новим власником майна державного вугледобувача, швидше за все, стане створене ще у 2006 році ЗАТ "Антрацитівська вугледобувна компанія".

Засновниками цієї фірми є структури Іванющенка "Луганська вугільна компанія" і фонд "Нові технології".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: