Apple отримала колективний позов від користувачів

Понеділок, 18 березня 2013, 11:05

Нові ноутбуки MacBook Pro з дисплеєм Retina стали об'єктом колективного позову проти Apple.

Позивачі кажуть, що компанія Apple позиціонує свої монітори Retina як якісне рішення для якісного відображення графіки, пише CyberSecurity.

Однак компанія, як стверджують заявники, вводить користувачів в оману, оскільки замовчує про те, що виробництвом Retina-дисплеїв займається не вона, а корейські LG і Samsung.

Як пише видання, в позові йдеться, що компанія не тільки не повідомляє, який з виробників стоїть за яким монітором, але і не вводить споживачів в курс справи відносно того, що формально одні й ті ж Retina-дисплеї випускаються на базі різних потужностей, різних заводів і різних технологій.

Реклама:

Крім того, Retina одного з виробників має дефект - вони схильні прояву ореолу зображення протягом 10-20 хвилин після виключення ноутбука.

Слід зазначити, що користувачі звернули увагу на появу ореолів майже відразу після виходу MacBook Pro Retina.

Проблема крилася в особливій конструкції IPS-панелі, пікселі якої зберігали кольоровість протягом деякого часу після відключення.

Ряд незалежних тестів вказали на те, що дані проблеми характерні для екранів LG, проте офіційно ці дані не були підтверджені.

Apple в минулому випустила документ в розділі техпідтримки, де говорить що "присутність слідів зображення" на ноутбуці дійсно може проявлятися. Але компанія нічого не сказала про те, як його уникнути.

Зараз в позові, поданому до каліфорнійського суду, говориться, що Apple у своїх ноутбуках пропонує під одним і тим же брендом "два різних за якістю і властивостями монітора".

Користувачі обурюються, тому що компанія просить пристойну цінову премію за Retina, проте в реальності одні користувачі отримують "нормальний" екран, інші - ні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: