"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вілкул відхрещується від рейдерського захвату Дніпропетровського заводу

Субота, 16 березня 2013, 15:24

Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул спростував звинувачення у спробі рейдерського захвату Дніпропетровського стрілочного заводу.

Про це він повідомив в інтерв'ю ZN.UA, коментуючи заяву одного з акціонерів Олега Левіна про спроби забрати підприємство у законних власників.

Як відомо, Левін стверджував, що власників, нібито за розпорядженням Вілкула, змушують продати завод, контролюючі органи почали перевірки підприємства, "Укрзалізниця" припинила розрахунки за вже поставленої продукції, а тендер із закупівлі стрілочних переводів "Укрзалізниці" був нібито виписаний під інший завод, що входить в структуру СКМ.

"Людина зробила заяву про спробу захоплення заводу, але він нічого не говорив про акції, а говорив про можливість програшу тендеру. Виглядало це так: якщо підприємство, одним з акціонерів якого я є, не виграє тендер, то значить це рейдерство", - заявив віце-прем'єр.

Реклама:

"Те, що стосується питань з графіком платежів, то будь-яке велике підприємство, в тому числі і "Укрзалізниця", і в Україні, і в Європі в умовах економічної кризи може мати затримки з платежами. Це абсолютно операційний питання. "Укрзалізниця" - велика структура, в якій проходять тисячі тендерів, і про наявність даного тендеру я дізнався з вашої газети. Після публікації у вашій газеті мені сказали, що дійсно проводиться даний тендер в даний період часу, але він не закінчений", - додав Вілкул.

Заява Левіна він назвав "шантажем всього уряду з використанням чорного піару".

Нагадаємо, нещодавно до редакції "ЕП" звернулися робітники Дніпропетровського стрілочного заводу, які звинуватили віце-прем'єра Вілкула у рейдерстві.

"Шановна редакція! До Вас звертаються працівники "Дніпропетровського стрілочного заводу". Нас розоряє екс-губернатор, а нині віце-прем'єр Вілкул. Вся наша надія на ЗМІ. Без коштів хочуть залишити 1,2 тис сімей. Ми готові до протесту", - йшлося у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: