Влада планує розібратись з LNG-терміналом до липня

П'ятниця, 15 березня 2013, 20:44

Президент доручив Держінвестагентству і Міненерговугілля до кінця червня 2013 року укласти договори з інвесторами для LNG-терміналу.

Про це йдеться в нацплані дій на 2013 рік із впровадження програми економічних реформ, затвердженому президентом Віктором Януковичем, передає УНІАН.

В указі глави держави зазначається, що в травні 2013 року Держінвестагентство і Міненерговугілля повинні провести конкурс з вибору інвестора на будівництво та експлуатацію LNG-терміналу.

Крім того, президент доручив у вересні 2013 року укласти договори між компанією-оператором LNG-терміналу і суб'єктом, на якого покладено обов'язок із забезпечення гарантій завантаження потужностей терміналу.

Реклама:

Згідно із документом, до кінця 2013 року планується початок будівництва газотранспортної частини національного проекту, зокрема, початок будівництва окремих частин LNG-терміналу (технологічної, морської, газотранспортної).

Як повідомлялося, фахівці Оксфордського інституту енергетичних досліджень вважають, що проект будівництва LNG-терміналу невигідний Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: