Син Януковича просить Азарова не вводити мита на іномарки

П'ятниця, 15 березня 2013, 16:39

Депутат Віктор Янукович просить прем'єр-міністра Миколу Азарова скасувати рішення уряду щодо встановлення спеціального мита на імпорт автомобілів.

Свого листа він виклав у Facebook.

"Згоден, що держава повинна захищати інтереси власного виробника, але не такою ціною", - пише Янукович.

"Оскільки зазначена новація призведе до збільшення вартості автомобілів, внаслідок чого постраждають сотні тисяч пересічних українських автомобілістів, які будуть змушені платити дорожче, або взагалі відмовитися від машин як транспортного засобу. А обов'язок держави піклуватися, в першу чергу, про громадян України - споживачів продукту", - написав син президента.

Реклама:

"Окрім цього, переконаний, що введення спецмита зашкодить іміджу держави, погіршить позиції України на світовому ринку, а також негативно вплине на економіку держави, оскільки у зв'язку із можливим скороченням імпорту автомобілів, суттєво зменшиться надходження до державного бюджету, багато імпортерів просто підуть з ринку України", - зазначив депутат.

Віктор Янукович-молодший як віце-президент Автомобільної Федерації України просить Азарова вжити заходів щодо "скасування введення в Україні спеціального мита на імпорт автомобілів як такого, що суперечить державним інтересам".

Як повідомлялося, влада вирішила ввести спецмита на імпорт нових легкових автомобілів з ​​об'ємом двигуна 1000-1500 куб. см у розмірі 6,46% і 1500-2200 куб. см - 12,95% незалежно від країни походження та експорту.

Нагадаємо, в 2009 році уряд уже вводив 13% надбавку на 6 місяців, що призвела до скорочення обсягів виробництва авто на 82%, а обсяги продажів тоді на внутрішньому ринку зменшилися на 84%, доходи знизилися на 96%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: