Експерти кажуть, що про введення мит на іномарки говорити ще зарано

П'ятниця, 15 березня 2013, 15:23

Про запровадження додаткових мит на іномарки говорити поки зарано.

Про це заявив експерт у сфері спецрозслідувань щодо імпорту партнер ЮФ "Лєґато" адвокат Олександр Величко.

"Справа в тому, що вчора було опубліковано лише повідомлення про прийняття Міжвідомчою комісією з питань міжнародної торгівлі рішення щодо додаткових мит. Але самого рішення опубліковано не було", - заявив адвокат.

Він зазначив, що за статтею 22 закону "Про застосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну" саме факт публікації такого рішення, а не повідомлення про нього, дає початок 30 денному строку, після завершення якого рішення набуватиме юридичної сили.

Реклама:

"Про це також свідчать тексти попередніх рішень комісії. Таким чином, без публікації рішення - воно не зможе вступити в силу", - пояснив експерт.

Величко не виключив того, що рішення таки буде опубліковане згодом - для надання йому належної юридичної сили.

Як повідомлялося, влада вирішила ввести спецмита на імпорт нових легкових автомобілів з ​​об'ємом двигуна 1000-1500 куб. см у розмірі 6,46% і 1500-2200 куб. см - 12,95% незалежно від країни походження та експорту.

Нагадаємо, в 2009 році уряд уже вводив 13% надбавку на 6 місяців, що призвела до скорочення обсягів виробництва авто на 82%, а обсяги продажів тоді на внутрішньому ринку зменшилися на 84%, доходи знизилися на 96%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: