Воля виходить на ринок інтернет-телебачення

П'ятниця, 15 березня 2013, 09:09

Компанія Воля запускає новий сервіс інтерактивного телебачення.

Про це розповів президент компанії Сергій Бойко, пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, послуга буде надаватися за технологією OTT (over the top) - телевізійний сигнал буде надходити абонентам по інтернет-каналу.

"Для перегляду програм абонентам необхідно буде взяти в оренду спеціальний тюнер за 20 гривень на місяць і підключити до нього інтернет-кабель. Крім трьох стандартних телепакетів від Волі, у користувачів також буде доступ до перегляду на телевізорі YouTube і онлайн-відеосервісу oll.tv. Надалі список додаткових сервісів планується постійно розширювати", - пише видання.

Реклама:

За словами Бойка, до запуску OTT Воля готувалася з минулого року - компанія шукала співробітників для нового проекту і вела переговори з правовласниками.

"Сьогодні у всі наші договори внесена можливість розповсюдження програм в інтернеті", - розповідає Бойко.

Конкретну суму інвестицій в проект він назвати відмовився, зазначивши лише, що вона склала "кілька мільйонів доларів".

Керівник першого в Україні OTT-проекту Divan.TV Андрій Колодюк раніше оцінював суму інвестицій для запуску подібної платформи в 5-10 млн доларів.

Як пояснив Бойко, новий сервіс розрахований і на абонентів інших провайдерів.

"У нас уже є кілька партнерських домовленостей з великими і середніми операторами про просування сервісу", - зауважив він, не уточнивши назву компаній.

В.о. директора з маркетингу компанії "Київстар" Віталій Ворожбит скептично ставиться до перспектив співпраці "Волі" з конкурентами.

"Головна перевага для абонента в тому, що він отримує єдиний рахунок за послуги телебачення та інтернету, а у випадку з "Волею" користувачеві доведеться окремо платити за інтернет, телебачення і ще за оренду тюнера", - зазначив Ворожбит.

Говорити про перспективи співпраці "Київстару" з "Волею" він відмовився, зазначивши лише, що зараз веде переговори з іншими телевізійними сервісами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: