Китай звинуватив компанію Coca-Cola у кібершпигунстві

Четвер, 14 березня 2013, 15:14

Китай розпочав розслідування відносно компанії Coca-Cola.

Її підозрюють у незаконному створенні карт секретних об'єктів на території Китаю, передає "ЛігаБізнесІнформ" з посиланням на китайське видання South China Morning Post

За даними видання, до розслідування долучилися Національна адміністрація геодезії, картографії та геоінформатики, а також Міністерство державної безпеки Китаю.

"Ми розуміємо, що шпигунство є серйозним звинуваченням проти всесвітньо відомої компанії, - говорить чиновник з адміністрації. - Ми все ще знаходимося в процесі збору інформації".

Реклама:

Він додав, що через масштаби справи, складності технологій і можливі наслідки для безпеки країни, відомство звернулося за допомогою в Міністерство державної безпеки.

Розслідування розпочате після відкритого звинувачення Coca-Cola, висловленого заступником директора Національної адміністрації геодезії, картографії та геоінформатики.

Він заявив, що деякі співробітники компанії були викриті у використанні портативних GPS-пристроїв для збору секретної географічної інформації в провінції Юннань.

Coca-Cola заявила, що GPS пристрої були використані для покращення ефективності використання палива і обслуговування клієнтів.

Компанія відзначила, що в повній мірі співпрацює зі слідством.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: