Фірма, близька до Януковича, стягне 45 мільйонів з універмагу "Україна"

Четвер, 14 березня 2013, 08:35

Вищий госпсуд Києва 13 березня 2013 року підтвердив право української компанії на отримання 45 млн доларів боргу від прибуткового універмагу "Україна".

Про це йдеться у рішенні Вищого госпсуду Києва, передає "Kyiv Post".

Видання зазначило, що судове рішення завдало серйозного удару по державному ірландському банку, що контролює майже 93% універмагу і, який усього два тижні тому офіційно ввів у посаду свого директора після затяжних судових баталій, що почалися у квітні 2011 року. 

Як повідомлялося, у грудні 2011 року Київський суд визнав боргові вимоги кіпрської офшорної компанії Lyndhurst до торгового центру "Україна" на суму 45 мільйонів доларів.

Реклама:

За даними ірландського видання Business New Europe, у наступні місяці після прийняття рішення через складний ланцюжок угод з цінними паперами цей борг був переуступлений брокерській компанії "Зеніт" та "Елегант Інвест".

"Елегант Інвест" є пов’язаною з компанією ТОВ "Танталіт", власником земельних угідь "Межигір'я" Януковича.

Зв'язок цих компаній простежується через власника "Елегант Інвест" Дмитра Нікіфорова, який разом з "Танталіт" володіє інвестфондом "Домінанта".

Як відомо, основний власник універмагу "Україна", шведська компанія Quinn Holdings Sweden AB 25 лютого 2013 року встановила контроль над універмагом.

Нагадаємо, призначений ще в листопаді 2011 року ірландським банком Irish Bank Resolution Corporation (IBRC) в. о. директора київського універмагу "Україна" Ростислав Левінзон 4 лютого 2013 року мав приступити до виконання своїх обов'язків.

IBRC намагається отримати контроль над "Україною" з 2011 року.

Банк був основним кредитором мажоритарія універмагу (близько 93%), глави ірландської Quinn Group Шона Куїнна, і після його банкрутства почав боротьбу за заставні активи в декількох країнах, включаючи Україну, Швецію і Кіпр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!