"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна планує збільшити експорт агропродукції до 22 мільярдів - Арбузов

Середа, 13 березня 2013, 15:10

У найближчі два роки Україна планує збільшити обсяг експорту вітчизняної сільгосппродукції до 22 млрд доларів.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов, передають "Подробности".

За його словами, аграрна продукція складає значну частку в загальному обсязі зовнішньої торгівлі України, а сільське господарство є сьогодні єдиною галуззю економіки, яка має позитивне сальдо зовнішньої торгівлі. Арбузов також зазначив, що збільшення обсягу експорту сприятиме збільшенню зовнішньоторговельного сальдо продукції АПК.

"Ми очікуємо, що протягом найближчих двох років зовнішньоторговельне сальдо сягне 13 млрд доларів. Динаміку зростання товарообігу ми спостерігаємо вже не перший рік. У 2012 році в порівнянні з 2011, експорт сільськогосподарської продукції збільшився на 38,4%, а імпорт - на 17, 7%. Сальдо ж збільшилося на 59,8%, або на 3,9 млрд доларів", - повідомив Арбузов.

Реклама:

Він також зазначив розширення географії географію аграрного експорту.

"Поряд з основними традиційними імпортерами української продукції - Єгиптом, Іраном і Іспанією - "зелене світло" для вітчизняного продовольства включили ринки Японії, Тайваню, Швейцарії, Об'єднаних Арабських Еміратів та Південно-Африканської Республіки. Паралельно ми працюємо в напрямку розвитку міжнародного співробітництва з перспективними країнами -споживачами української продукції - Китаєм, Іраном, Близьким Сходом, Бангладеш, Таїландом", - зазначив перший віце-прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: