Товарообіг між Україною та Польщею становить 6,5 мільярда

Вівторок, 12 березня 2013, 14:36

Протягом останніх трьох років товарообіг між Україною та Польщею практично повністю відновився і у 2012 році становив 6,5 млрд доларів.

Про це заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Олександр Пінський під час зустрічі із заступником міністра економіки Польщі Анджеєм Дихою, повідомляє прес-служба.

Як повідомляється, Польща є найбільшим торговельним партнером України серед країн Центральної та Східної Європи: за результатами 2012 року вона займає четверте місце серед країн-партнерів з експорту та п’яте - з імпорту. За даними Держстату, у 2012 році обсяги торгівлі товарами склали 6,14 млрд доларів та збільшились на 2,8 %. Обсяги взаємної торгівлі послугами у 2012 році зросли на 17 % і склали 317 млн доларів.

"Хоча українсько-польське торговельно-економічне співробітництво демонструє стабільний розвиток і відіграє важливу роль в контексті подальшої активізації усього спектру двосторонніх відносин та подолання наслідків світової фінансово-економічної кризи, нам потрібно докласти спільних зусиль з тим, щоб використати наявний між Україною та Польщею потенціал у контексті впровадження у життя спільних проектів у різних сферах економіки", - сказав Пінський.

Реклама:

Він також особливо відзначив позитивний вклад українсько-польської міжурядової комісії з питань економічного співробітництва у поглибленні партнерських стосунків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: