"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна за рік наторгувала з ПАР на 171,2 мільйона

Вівторок, 12 березня 2013, 13:28

У 2012 році загальний товарообіг між Україною та ПАР становив 171,2 млн доларів.

Про це під час зустрічі обговорили міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк та Посол Південно-Африканської Республіки в Україні пан Чупу Стенлі Матабат, повідомляє прес-служба.

У 2012 році в загальному експорті вітчизняної продукції до Південно-Африканської республіки значно зросла частка експорту української пшениці та кукурудзи. Зокрема, цих культур було поставлено до ПАР на 100,5 мільйона доларів.

"На сьогодні в його загальному обсязі переважає експорт зернових - кукурудзи та пшениці. Так, минулоріч українські аграрії поставили цих культур до ПАР на 100,5 мільйона доларів", − зазначив Присяжнюк.

Реклама:

Міністр наголосив, що на сьогодні українська сторона зацікавлена у співробітництві з Південно-Африканською Республікою. Зокрема, українська сторона запропонує розпочати поставки продукції птахівництва, соняшникової олії та цукру на ринок ПАР.

Окрім того, найближчим часом планується поглибити співпрацю у сфері розбудови інфраструктури агарного ринку, птахівництва, використання новітніх технологій виробництва натуральних добрив, а також освіти та науки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: