"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Проводове радіо в Україні може подорожчати

Понеділок, 11 березня 2013, 20:51

У 2012 році тенденція скорочення кількості основних радіоточок продовжилася - від цієї послуги відмовилося близько 400 тис абонентів.

Про це йдеться у повідомленні "Укртелекому", передає "ЛігаБізнесІнформ".

На 1 січня 2013 року в Україні залишилося 1,9 млн працюючих радіоточок, а для порівняння, ще в 2008 році "Укртелеком" обслуговував 3,6 млн радіоточок

Одна з основних причин такого скорочення - стрімке витіснення проводового радіомовлення більш сучасними засобами комунікацій.

Реклама:

За підрахунками фахівців компанії, при збереженні існуючих темпів вже в 2016 році залишиться менше мільйона працюючих радіоточок.

При цьому обсяг видатків "Укртелекому" на утримання мережі не зменшується від скорочення кількості споживачів, підкреслили в компанії. Витрати тільки збільшуються, зокрема, через подорожчання матеріальних ресурсів.

За підсумками 2012 збитки "Укртелекому" від надання цих послуг становили 46 млн гривень, а за останні п'ять років вони досягли майже півмільярда гривень.

"Укртелеком" має намір переглянути тарифи на надання цієї послуги, щоб покрити витрати.

Як повідомлялося, колишній держмонополіст, компанія "Укртелеком" змогла за підсумками 2012 року вийти на прибуток у розмірі 366,8 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: