"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Клименка готують обов'язкове декларування доходів громадян

Понеділок, 11 березня 2013, 10:44

Міндоходів і фахівці консалтингових компаній розробляють законопроект про обов'язкове загальне декларування доходів громадян.

Про це сказав глава відомства Олександр Клименко в ефірі Першого Національного телеканалу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми розробляємо із кращими фахівцями всього світу, я маю на увазі Англії, Чехії, Польщі, Канади й Австралії – це світові експерти, які сьогодні нам надають консалтинг у цьому питанні, ми розробляємо законопроект про обов'язкове загальне декларування доходів", - сказав Клименко.

За його словами, прийняття даного законопроекту дасть поштовх до підвищення податкової культури громадян.

Реклама:

"Ми зараз працюємо над тим, щоб заповнити декларацію, раз це буде обов'язкове загальне декларування, щоб будь-хто, хто буде заповнювати декларацію, не відчував незручностей", - пояснив він.

"Щоб він міг робити це дистанційно, і щоб усю існуючу інформацію з доходів він міг побачити в наших базах даних по собі. І заповнити декларацію максимально швидко", - додав міністр.

Говорячи про необхідність декларування доходів різними категоріями громадян, Клименко пояснив, що в законопроекті планується передбачити, що підлягати загальному декларуванню будуть лише громадяни, які мають кілька джерел доходів.

"Заповнювати декларацію буде той, хто має кілька джерел доходів. Якщо пенсіонер одержує тільки пенсію, то в нього не буде потреби щось заповнювати", - сказав Клименко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: