Брати Клюєви вийшли з банківського бізнесу

Понеділок, 11 березня 2013, 08:53

Секретар РНБО Андрій Клюєв та член ради НБУ Сергій Клюєв продали "Актив-банк" групі інвесторів на чолі з членом наглядової ради Ощадбанку Данилом Волинцем.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на керівника одного з банків.

"Операцію закрили. Клюєви не отримали "живі" гроші, стався взаємообмін активами", - говорить джерело.

Інше джерело на інвестиційному ринку підтвердило цю інформацію.

Реклама:

"Вони домовилися про угоду в грудні минулого року, і тоді Волинець ввів в "Актив-банк" свого голову", - додав інвестбанкір. У грудні головою правління "Актив-банку" став Ігор Солнцев, який раніше очолював "Акордбанк", який був створений на початку 2008 року в тому числі Данилом Волинцем. Виконуючим обов'язки голови "Акордбанк" стала Зінаїда Кот.

За даними НБУ, на 1 січня 2013 "Актив-банк" займав 62-е місце за активами (2,83 млрд гривень) із власним капіталом 545,3 млн гривень ТОВ "Актив Фінанс Груп" володіло 92,83% акцій. "Акордбанк" займав 119-е місце за активами (665,5 млн гривень) з капіталом 99,7 млн гривень. Його акціонерами були Волинець (20,75%), Віктор Кириченко (20,75%), Світлана Фесенко (22,13%).

Як пише видання, брати Клюєви і Волинець на дзвінки не відповідають.

Одне з джерел стверджує, що Волинець планує перевести клієнтів "Акордбанк" в "Актив-банк", після чого продати "Акордбанк".

"Залишиться банківська ліцензія, яка буде продана", - сказав він.

На питання, чому брати Клюєви вирішили продати банк в той час, коли інші українські бізнесмени, навпаки, активно купують кредитні установи для обслуговування грошових потоків своїх фінансово-промислових груп, експерти відповідають лаконічно - довгострокова стратегія.

Як повідомляється, останніми роками банк втрачав позиції на ринку: ще в 2007 році він був на 38-му місці за активами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: