Аграріям для посівної треба майже 39 мільярдів

П'ятниця, 1 березня 2013, 17:55

У 2013 році на весняну посівну аграрії планують витратити близько 38,6 млрд гривень, що на 1,3 мільярда більше, ніж у 2012 році.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк в своїй статті для одного з інформагентств, йдеться у повідомленні Мінагропроду.

"Що стосується використання коштів, то найбільше аграрії витратять на мінеральні добрива - близько 8,3 мільярда гривень. На сьогодні аграрії вперше за останні роки на момент початку посівної забезпечені мінеральними добривами на 90%", - сказав міністр.

За його словами, аграрії накопичили 859 тис тонн поживних речовин міндобрив, що на 23% більше порівняно з аналогічним періодом 2012 року.

Реклама:

"Наближення весняно-польових робіт спричинило подорожчання добрив приблизно на 4% з початку року. Проте попит на поживні речовини став не єдиним фактором збільшення ціни", - зазначив Присяжнюк.

Він відмітив, що до цього призвело також подорожчання газу для виробництва мінеральних добрив.

Міністр підкреслив, що незважаючи на ціну міндобрив у 2013 році низка областей планує збільшити внесення мінеральних добрив майже вдвічі, що сприятиме підвищенню врожайності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!