"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Влада обіцяє запустити свій земельний банк у 2013 році

Субота, 9 лютого 2013, 10:28

У 2013 році розпочне свою роботу Державний земельний банк.

Він забезпечить аграріїв кредитами за відсотковими ставками, вдвічі нижчими від поточних ставок комерційних банків, йдеться у повідомленні Мінагропроду.

"Співпраця зембанку з ЄБРР допоможе залучити додаткові кредитні ресурси для сільгоспвиробників. Окрім того, діяльність фінустанови покликана забезпечити ефективний механізм регулювання у сфері обороту земель сільськогосподарського призначення", - сказано у повідомленні.

У відомстві повідомили, що основним завданням земельного банку буде пошук можливих шляхів зниження кредитних ставок для аграріїв.

Реклама:

Зокрема, установа надаватиме середньо- та довгострокові кредити вітчизняним сільгосптоваровиробникам, впливаючи на загальну кредитну політику.

"За нашими підрахунками, відсоткова ставка Земельного банку буде коливатися на рівні 10% річних. Тобто вдвічі нижче поточних ставок комерційних банків", − зазначив директор департаменту фінансово-кредитної політики та бухгалтерського обліку міністерства Баграт Ахіджанов.

За словами аграрного міністра Миколи Присяжнюка, це буде не просто комерційний банк.

"Він буде виконувати дві функції: комерційну − видавати аграріям кредити під 6-8% річних під заставу землі, і господарську − розпоряджатися державною землею", − зазначив міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: