У Клименка по електронці повідомлятимуть про відсутність заборгованості

П'ятниця, 8 лютого 2013, 19:10

Міндоходів впроваджує новий податковий сервіс, який дозволяє платникам податків оперативно отримати довідку про відсутність заборгованості перед бюджетом.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Згідно з повідомленням, для надання такого сервісу платнику податків необхідно надіслати в податкову електронну заяву. У разі відсутності у заявника податкового боргу автоматично формується електронна довідка та направляється на його електронну адресу.

"За бажанням платника довідка може направлятися і в паперовому вигляді. Для цього йому потрібно звернутися до податкового органу, в якому він перебуває на обліку, з відповідною заявою. У ньому необхідно вказати нормативне підгрунтя для видачі довідки. Крім того, довідку про відсутність заборгованості можна отримати і в центрах обслуговування платників податків", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Крім того, як наголошується, термін видачі довідки не буде перевищувати п'ять робочих днів. Форма довідки та заяви на її отримання затверджені відповідним наказом міністерства фінансів.

"Фахівці Міндоходів вважають електронний спосіб отримання довідок більш перспективним і раціональним, оскільки він не вимагає витрачання часу на візит до податкової, спілкування з інспектором", - йдеться в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!