Азаров хоче підвищити ефективність приватизації

П'ятниця, 8 лютого 2013, 18:22

Кабмін доручив ФДМ і Мінекономторгівлі вжити необхідних заходів з метою підвищення ефективності управління об'єктами держвласності і приватизації.

Про це передає "УНІАН", з посиланням на прес-службу ФДМ.

Як повідомляється, дане доручення дав прем'єр-міністр Микола Азаров у відповідь на лист Рахункової палати України, яка провела аналіз ефективності управління держсектором і приватизації.

"Рахункова палата, зокрема, зазначила, що існуюча ситуація з управлінням держмайном не відповідає потребам економіки", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Крім того, згідно з повідомленням, Рахункова палата також рекомендує передати ФДМ функції з управління підприємствами держсектора.

"На думку представників Рахункової палати, через недосконалий механізм інформування Фонду органами управління про об'єкти держвласності, дані, що надаються до Єдиного реєстру об'єктів державної власності, є неповними. Так, за результатами останньої інвентаризації, відомості про об'єкти надали тільки 128 з 153 суб'єктів управління", - йдеться в повідомленні.

Як йдеться в листі, наявні в Мінекономторгівлі дані показали, що переважна більшість держпідприємств є збитковими.

Нагадаємо, надходження від приватизації за підсумками 2012 року складе 6,763 млрд гривень, що становить 67,6% річного плану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: