"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Присяжнюка вирішили більше експортувати пшениці із України

П'ятниця, 8 лютого 2013, 17:11

Україна в поточному маркетинговому році може експортувати 6,3 млн тонн пшениці.

Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення Мінагропроду.

"В даний час, враховуючи запаси зерна, яке надійшло на зернові склади, стан посівів озимих під урожай наступного року, орієнтовний обсяг експорту пшениці підвищено до 6,3 млн тонн, що є виваженим підходом до формування внутрішніх ресурсів такого зерна і не представляє загрози для продовольчої безпеки України", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, минулого тижня Мінагропрод оцінював експортний потенціал країни по пшениці на поточний маркетинговий рік в 6,1 млн тонн.

Реклама:

Згідно з даними Мінагропроду, Україна в 2012 році зібрала 15,7 млн тонн пшениці при перехідних залишках цієї культури на 1 липня 2012 року в обсязі 5,3 млн тонн.

За його інформацією, на початок січня запаси пшениці в країні становили 8,6 млн тонн, з яких до кінця року за прогнозами буже використано 5,2 млн тонн.

Як уточнили в Мінагропроді, загальний обсяг експорту зерна в поточному маркетинговому році складе близько 23,4 млн тонн.

Експорт зерна за станом на 8 лютого склав 16,69 млн тонн, у тому числі 6,25 млн тонн пшениці, 8,18 млн тонн кукурудзи, 1,98 млн тонн ячменю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: