"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вілкул порахував, скільки можна залучити інвестицій на підготовці до Євробаскету

П'ятниця, 8 лютого 2013, 15:12

Україна планує залучити 4,3 млрд гривень приватних iнвестицiй у рамках будiвництва iнфраструктури до Євробаскету-2015.

Про це повiдомив вiце-прем'єр  Олександр Вiлкул пiд час засiдання координацiйного комiтету з пiдготовки до проведення фiнального турнiру Євробаскет-2015, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вiдмiннiстю Євробаскета-2015 вiд Євро-2012 є те, що основне навантаження щодо створення необхiдної iнфраструктури лежить на приватних iнвесторах на умовах державно-приватного партнерства. Уряд, виконуючи завдання, поставленi президентом, створює сприятливi умови для залучення мiжнародних та вiтчизняних iнвесторiв", - сказав Вілкул.

За його словами, концепцiя розвитку нацiональної спортивної iнфраструктури до цього турнiру передбачає, що приватнi iнвестори повнiстю беруть на себе будiвництво всiх шести нових спортивних арен на суму 3,75 млрд гривень.

Реклама:

Крiм того, приватнi iнвестори фiнансують будiвництво термiнальних комплексiв в аеропортах Одеси та Днiпропетровська на суму 1,3077 млрд гривень.

"Загальна сума приватних iнвестицiй становитиме 4,3 млрд грн, iз них 25% - власнi кошти iнвесторiв, 75% - кредитнi кошти, якi iнвестори беруть у банках", - сказав вiце-прем'єр.

Вiн також зазначив, що Євробаскет-2015 є потужним iмпульсом для економiчного зростання країни.

Державне фiнансування пiдготовки до цього чемпiонату, за словами Вiлкула, становитиме 7,057 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: