Прискорення зростання економіки України буде з 2014 року - ЄБРР

П'ятниця, 8 лютого 2013, 09:09

ЄБРР очікує прискорення зростання української економіки з 2014 року.

Про це заявив керуючий директор ЄБРР по регіону Туреччини, Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії Олів'є Декамп в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна".

Він зазначив, що на темпи зростання економіки України впливає залежність від експорту сировинних компонентів, в першу чергу - металургійної продукції, світовий спад попиту на яку зараз спостерігається.

За його словами, на темпи зростання української економіки впливає також криза єврозони - країни, які мають значні торговельні контакти з ЄС, постраждали більше за інших.

Реклама:

"У цьому зв'язку слід зазначити, що ситуація в Україні не унікальна - подібні процеси відбуваються і в країнах єврозони", - підкреслив він.

Крім того, спостерігається циклічний розвиток економіки. Враховуючи, що в 2012 році в Україні проводилися вибори, реформи були припинені, сказав Декамп.

"Тому на 2013 рік ми закладаємо дуже невелике зростання української економіки - 1%, але розраховуємо, що поступова стабілізація в єврозоні буде мати позитивний вплив на Україну вже в другій половині року. У зв'язку з цим ми очікуємо прискорення зростання української економіки з 2014 року" , - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: