"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Четвер, 7 лютого 2013, 21:00

В Україні вже другий місяць поспіль зростають ціни

Другий місяць поспіль в Україні спостерігається помірне зростання споживчих цін.

У січні на темпи інфляції, які становили 0,2%, впливали як зростаючі ціни на продукти харчування, так і перегляд комунальних тарифів у деяких містах. Оскільки ідентичні темпи зростання цін були в січні 2012 року, середньорічний показник індексу споживчих цін залишився дефляційним (-0,2%).

Нацбанк каже, що в січні резерви зросли

Реклама:

За перший місяць 2013 року золотовалютні резерви НБУ зросли на 106 млн доларів. Про це заявив директор департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку НБУ Олександр Дубихвіст.

"На 1 лютого 2013 року обсяг золотовалютних резервів становив 24 мільярди 652 мільйони доларів. Тобто за місяць резерви зросли на 106 млн доларів в еквіваленті", - повідомив він.

Україна не заплатить "Газпрому" 7 мільярдів - Кожара

Україна не оплачуватиме рахунок "Газпрому" на 7 млрд доларів за непридбаний газ, бо Росія не відреагувала на ідею арбітражу. Про це заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

Він зазначив, що російський "Газпром" більше не домінує на українському енергетичному ринку. За словами Кожари, Україна все більше видобуває газу самостійно, більше використовує вугільну та ядерну енергетику, а також планує будівництво терміналу для скрапленого газу.

Льовочкін матиме "частку" в "Інтері"

Новими акціонерами Inter Media Group Limited стануть компанії, що належать бізнесменові Фірташу і главі адміністрації президента Сергію Льовочкіну.

"Ідею придбання "Інтера" ми почали обговорювати з Льовочкіним ще в 2006 році, тоді ж і вперше обговорили цю угоду з власником каналу. Переговори в кілька етапів тривали протягом усього цього періоду часу, і я радий, що ми досягли домовленості про закриття угоди", - цитує Фірташа прес-служба.

Суд зупинив процедуру банкрутства "АероСвіту"

Київський апеляційний господарський суд скасував ухвалу Госпсуду Київської області про порушення провадження у справі про банкрутство "АероСвіт". Як зазначається, таким чином апеляційна скарга Бориспільської ОДПІ щодо упередження безпідставної ліквідації платника податків частково задоволена.

Азаров обіцяє зростання ВВП на 3%

Прем'єр-міністр переконаний, що в 2013 році вдасться забезпечити зростання ВВП на 3%.

"Я переконаний, що в 2013 році нам вдасться забезпечити зростання ВВП на рівні 3%", - зазначив Азаров. За словами Азарова, економічного зростання буде досягнуто, зокрема, з огляду на прогнози експертів, які має уряд, про суттєве зростання вітчизняного агропромислового виробництва у 2013 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!