Азаров обіцяє зростання ВВП на 3%

Четвер, 7 лютого 2013, 19:37

Прем'єр-міністр переконаний, що в 2013 році вдасться забезпечити зростання ВВП на 3%.

Про це він сказав під час зустрічі з головою європейського департаменту МВФ Крістофером Джарвісом, передає прес-служба Кабміну.

"Я переконаний, що в 2013 році нам вдасться забезпечити зростання ВВП на рівні 3%", - зазначив Азаров.

За словами Азарова, економічного зростання буде досягнуто, зокрема, з огляду на прогнози експертів, які має уряд, про суттєве зростання вітчизняного агропромислового виробництва у 2013 році.

Реклама:

Крім того, у четвертому кварталі 2012 року на світових ринках відбулося зростання цін на металургійну продукцію, додав прем'єр.

Він також зауважив, що зараз уряд уже закінчує розробку програми активізації внутрішнього виробництва, яка повинна компенсувати економічне уповільнення.

Азаров поінформував Джарвіса про заходи, які вживає уряд для підтримки економічного зростання та покращення зовнішньоторговельного балансу України, а також для оздоровлення фінансової ситуації в НАК "Нафтогаз".

Він зазначив, що Україна витримує прийнятні параметри дефіциту держбюджету, а монетарна політика НБУ відповідає домовленостям в рамках програми stand-by з МВФ.

Як відомо, Кабмін заклав до держбюджету-2013 прогноз зростання ВВП на 3,4%. Світовий банк і ЄБРР в січні знизили свої прогнози зростання української економіки в поточному році, відповідно, до 2,5% і 1%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!